Curaçao Neptunus wint weer en blijft koploper

24 May 2021, 00:00 uur
Sport
mainImage
Polonius

door Jan van der Sande

Evenals het vorige weekend leverde de derde wedstrijd in de series voor Neptunus opnieuw geduchte tegenstand. Moest daardoor tegen Pioniers de eerste nederlaag genoteerd worden, ditmaal kon DSS/Kinheim verslagen worden. Eindstand 12-5

Kaj Timmermans was de startende werper bij de mannen in pinstripes. Vijf innings lang werd de fusieclub uit Haarlem ver van de thuisplaat gehouden. Neptunus zelf wist direct in de eerste twee slagbeurten te scoren. Twee runs in de eerste inning en vierde in het tweede bedrijf. Deze 6-0 voorsprong leek geruststellend, maar de volgende vier beurten konden de mannen van Ronald Jaarsma niet verder uitlopen.

Plotseling kwamen de Haarlemmers terug. Twee hits en een vrije loop brachten het eerste tegenpunt op het bord. Kevin Kelly werd naar de heuvel gedirigeerd om Kaj Timmermans af te lossen. De starter had zes man met 3 slag uitgeschakeld, drie vrije lopen weggegeven, acht hits tegen gekregen en hij liet lopers op het eerste en derde honk achter.

Kevin Kelly nam de taak over maar kon niet verhinderen dat na een 3 slag, twee honkslagen er voor  zorgden dat de voorsprong gehalveerd werd. 6-3. Ook coach Michael Crouwel ging wisselen op de heuvel. Maar dit was niet succesvol. In de zevende inning, vier hits en niet minder dan vijf vrije lopen stelden de Neptunianen in staat de score te verdubbelen naar 12-3.

DSS/Kinheim deed later nog iets terug op de nieuwe werper Kevin Bakker en kwamen totaal tot het respectabele aantal van 13 hits. Dit was slechts één minder dan de thuisploeg. Uitslag 12-5.

Grote mannen aan de Neptunus-zijde waren Dwayne Kemp met 4 uit 5, John Polonius met 3 uit 6 (3 binnengeslagen punten) en Gianison Boekhoust met 2 uit 5 waardoor 5 teamgenoten konden scoren.

Het komende weekend is opnieuw Pioniers de tegenstander van Neptunus. Donderdagavond en zondagmiddag in Rotterdam en daartussen op zaterdagmiddag in Hoofddorp.