mainImage

Danilo moet bij Feyenoord concurrentie aan met onbekende spits

Danilo in actie tijdens de eerste training van Feyenoord.
27 juni 2022, 17:59 uur
Sport, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Danilo moet bij Feyenoord de concurrentie voor de spitspositie aangaan met een speler die de komende periode nog wordt vastgelegd. Dat zei trainer Arne Slot maandag na de eerste training ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Slot denkt aan een vergelijkbaar scenario zoals afgelopen seizoen, toen de concurrentiestrijd ging tussen Bryan Linssen en Cyriel Dessers. Beide aanvallers hebben de club inmiddels verlaten, zodat de van Ajax overgekomen Danilo voorlopig de enige centrale aanvaller is.

"Danilo zal volop de concurrentie aan moeten gaan", aldus Slot. "Hij zal net als Bryan en Cyriel uit moeten gaan maken wie gaat spelen. Daar zit geen hiërarchie in."

Het is nog onduidelijk wie de andere spits wordt. Slot wilde maandag niet ingaan op namen van eventuele versterkingen. Hij gaf wel het belang aan van extra voorhoedespelers. "Naast Linssen en Dessers is ook huurling Reiss Nelson weg. We zijn ons er bewust van dat we veel doelpunten zijn kwijtgeraakt."

Linssen maakte vorig seizoen in de Eredivisie dertien doelpunten, Dessers negen en Nelson twee.

Danilo kreeg maandag veel vragen over zijn overstap van Ajax. "Ik heb veel goede reacties gehad", zei de Braziliaan, die in Nederland eerder ook voor FC Twente speelde. "Veel mensen begrepen mijn keuze goed. Ik heb het afgelopen jaar niet veel gespeeld en uiteindelijk kiest een speler voor zijn eigen carrière. De plannen en ambities die Feyenoord mij geschetst heeft, passen bij mij. Dit is voor mij een grote stap, een nieuw hoofdstuk. Ik ben benieuwd wat de toekomst gaat brengen."

Naast Danilo versterkte Feyenoord zich vooralsnog verder alleen met Mats Wieffer. "Het is heel interessant om te zien hoe hij zich gaat ontwikkelen", zei Slot over de 22-jarige middenvelder. "Hij heeft met Orkun Kökcü en Fredrik Aursnes twee spelers voor zich waar hij veel van kan opsteken. Hopelijk haakt hij snel aan bij hun niveau en kan hij met ze concurreren. Is dat niet zo, dan krijgt hij daar wat langer de tijd voor."

 


Door: ANP | Foto: ANP