De voeten van Feyenoorder Idrissi doen weer wat zijn hoofd wil

16 March 2023, 22:26 uur
Sport
mainImage
Feyenoord Media

Met twee doelpunten had Oussama Idrissi een aardig aandeel in de monsterzege van Feyenoord op Sjachtar Donetsk (7-1) in de Europa League. "We zijn eindelijk eens efficiënt met de kansen omgesprongen", zei hij. "Dan krijg je snel meer ruimte. Dan wordt het makkelijker. Zeker als je defensief bijna niets blijft weggeven."

Idrissi zei nog niet zo lang geleden dat zijn voeten niet deden wat zijn hoofd wil. Maar na zijn winnende treffer in de slotfase tegen FC Groningen (1-0) en twee doelpunten tegen Sjachtar kan hij weinig meer fout doen bij de aanhang van Feyenoord. Trainer Arne Slot gunde hem een publiekswissel na zijn fraaie treffers tegen de bezoekers uit Oekraïne. "Ik wilde hem eruit lichten", zei de coach van de thuisploeg. "Deze goals heb ik hem alleen zien maken toen hij shirts van andere clubs droeg."

"Als je lekker in je vel zit en met z'n allen doet wat je moet doen, dan begin je lekker aan de volgende wedstrijd", doelde Idrissi op de ontmoeting van zondag met zijn oude ploeg uit Amsterdam. "Maar de wedstrijd tegen Ajax is een speciale. Dat duel heeft zoveel impact op onze supporters maar ook op die van Ajax. Heel Nederland kijkt zo'n beetje mee. Deze zege zegt weinig over het duel met Ajax. Ik vind Sjachtar een goede ploeg hebben. Maar dat team heeft wel veel last van die verschrikkelijke oorlog. Ik hoop echt dat er snel betere tijden voor iedereen in Oekraïne komen. Tijdens de wedstrijd hebben we de spelers van Sjachtar met korte gesprekken een hart onder de riem gestoken."


Door: ANP