Denzel Dumfries één van de zes besmette PSV'-ers

25 October 2020, 12:30 uur
Sport
mainImage
OrangePictures
Dumfries

PSV begint de uitwedstrijd tegen Vitesse zonder Denzel Dumfries. De aanvoerder heeft positief getest op het coronavirus. Naast Dumfries ontbreken met middenvelder Pablo Rosario en aanvaller Cody Gakpo nog twee belangrijke basisspelers. Zij testten woensdag al positief op het virus en deden daardoor donderdag niet mee in de ontmoeting met Granada (1-2) in de Europa League. Rosario en Gakpo mogen ook nu nog niet meedoen.

PSV heeft nu zes positieve spelers. Naast Dumfries, Rosario en Gakpo zijn dat Timo Baumgartl, Maxime Delanghe en Joel Piroe.

Jordan Teze en Eran Zahavi testten eerder positief. Dat gebeurde tijdens de interlandperiode met respectievelijk Jong Oranje en Israël. Beide spelers keren tegen Vitesse terug in de selectie.

PSV is na AZ de club die nu het hardst is getroffen in de eredivisie. Liefst dertien spelers van de Alkmaarders bleven de voorbije week een aantal dagen thuis in quarantaine en misten de trip naar Napels, waar AZ donderdag in de Europa League stuntte door met een verzwakte selectie alsnog van Napoli te winnen (0-1).