Deroy Duarte jaar langer op Kasteel

30 August 2018, 19:00 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Sparta heeft het contract met Deroy Duarte met een seizoen verlengd. De 19-jarige middenvelder ligt nu tot de zomer van 2021 vast op Het Kasteel.

‘Deroy speelt al heel zijn leven bij Sparta en is sinds vorig seizoen een vaste waarde in het eerste elftal’, vertelt technisch manager Henk van Stee. ‘Het is een speler met veel potentie, die als aanvallende en controlerende middenvelder belangrijk voor het team kan zijn. Wij zijn blij dat hij deze keuze heeft gemaakt en langer bij de club blijft.’

Duarte zelf reageert ook op zijn verlenging. ''Dit is mijn club. De degradatie van vorig seizoen deed pijn, maar ik wil graag met Sparta de weg omhoog inslaan. Ik voel me goed hier en kijk ernaar uit langer op Het Kasteel te spelen ''

Adil Auassar staat voor zijn debuut in de basis bij Sparta, dat vrijdagavond aantreedt bij RKC Waalwijk. Hij is hersteld van zijn enkelblessure.

"Indien is fit en Adil is één van de spelers die voor ons een vaste waarde is," geeft Henk Fraser aan. De trainer kon vanwege een enkelblessure de eerste twee duels van dit seizoen in de eerste divisie geen beroep doen op Auassar.

De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Sparta is een affiche waarbij de Rotterdammers sinds 1997 niet meer winnend van het veld zijn gestapt. Veel trainers kijken niet naar dat soort statistieken uit het verleden, maar Fraser wel. "Dat prikkelt mij juist, in positieve zin. Als je ergens al zó lang niet gewonnen hebt, dan moet je getergd zijn. En het zeker niet als excuus gebruiken, of reden op voorhand waarom je wederom niet zou kunnen winnen."