Dessers en Nelson na blessures weer inzetbaar bij Feyenoord

4 March 2022, 17:02 uur
Sport
mainImage
ANP

Cyriel Dessers en Reiss Nelson maken deel uit van de selectie van Feyenoord voor de thuiswedstrijd van zaterdag tegen FC Groningen. De twee aanvallers konden de afgelopen weken niet meedoen vanwege blessures. Het tweetal hervatte deze week de groepstraining en dat ging goed.

Spits Dessers was dit seizoen als invaller al een aantal keer belangrijk voor Feyenoord. Nelson, die eind januari voor het laatst in actie kwam, wist dit seizoen in de Eredivisie nog niet te scoren.

Tyrell Malacia is ook inzetbaar in de Kuip. De vleugelverdediger viel zondag, in de met 2-1 verloren uitwedstrijd tegen AZ, uit met een blessure. "Hij trainde begin deze week nog niet mee, wat logisch is als je in een wedstrijd voortijdig naar de kant bent gegaan. Inmiddels traint hij weer volledig mee", aldus trainer Arne Slot vrijdag.

Feyenoord staat derde in de Eredivisie en heeft 6 punten minder dan Ajax en 4 minder dan PSV.

Bij FC Groningen zit trainer Danny Buijs zaterdag op de tribune vanwege een schorsing. Adrie Poldervaart vervangt hem. "Heel vervelend. Het was niet slim van me om een gele kaart te krijgen", aldus Buijs. "Ik moet uit dit soort situaties wegblijven en ervan leren. Maar goed, in het traject in aanloop naar de wedstrijd verandert er niet veel."

Het is vanwege blessures nog niet zeker of Michael de Leeuw en Daniël van Kaam mee kunnen doen bij Groningen. Jan Hoekstra komt dit seizoen niet meer in actie. De keeper van Groningen moet geopereerd worden.


Door: ANP