Dick Advocaat (70) kan terug naar Rusland

12 May 2018, 00:56 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Dick Advocaat lijkt nog lang niet klaar met zijn trainerscarrière, meldt Voetbal International vrijdagavond. De Kleine Generaal gaat mogelijk op voor een tweede termijn bij de Russische topclub Zenit Sint-Petersburg.

De huidige Zenit-trainer, Roberto Mancini, gaat naar alle waarschijnlijkheid als bondscoach van Italië aan de slag en Advocaat staat op de shortlist van de Russen. De zeventigjarige Hagenaar heeft concurrentie van de momenteel clubloze Sinisa Mihajlovic en voormalig Zenit-middenvelder Sergey Semak, die momenteel trainer is bij FK Ufa.

Advocaat werkte tussen 2006 en 2009 met veel succes bij Zenit en lijkt een rentree in Sint-Petersburg wel te zien zitten, maar wil zich eerst volledig richten op zijn laatste wedstrijden bij Sparta: de Rotterdammers spelen zondagmiddag de return van het nacompetitieduel met FC Dordrecht en hopen zich vervolgens in de finale te verzekeren van lijfsbehoud. Advocaat heeft benadrukt dat hij in de zomer vertrekt uit Spangen.

* Sven Mijnans maakt de overstap van sv Spijkenisse naar Jong Sparta Rotterdam. De achttienjarige middenvelder sluit in de voorbereiding van het nieuwe seizoen aan bij de beloften. Bij Spijkenisse maakte hij dit seizoen al minuten in de derde divisie.