Dick Advocaat: 'Feyenoord is favoriet'

18 May 2021, 23:22 uur
Sport
mainImage

Eerder dit seizoen hield Sparta in De Kuip Feyenoord op 1-1. Dat Sparta de laatste tijd in een betere vorm steekt dan Feyenoord, maakt Dick Advocaat niets uit. ''Wij zijn de favoriet,’’ zegt Feyenoords trainer, die woensdagavond (21.00 uur) niet kan beschikken over Bryan Linssen. Hij nog altijd last heeft van en liesblessure. Of rechtsback Lutsharel Geertruida de derby haalt, is onzeker. Als Geertruida, die zondag tegen RKC al snel geblesseerd naar de kant moest, afhaakt dan kiest Advocaat tussen Uros Spajic en Tyrell Malacia aan de rechterkant in de defensie.

Sparta heeft een fantastische prestatie neergezet door zich te kwalificeren voor de play-offs. Bij Sparta keren Adil Auassar en Tom Beugelsdijk terug in de basisformatie na een schorsing. Aaron Meijers ontbreekt met een hamstringblessure, terwijl het de vraag is of zijn mogelijke Mica Pinto voldoende is hersteld. Zo niet, dan zal Dirk Abels als linksback aantreden en Jeffry Fortes als rechtsback.

Om Feyenoord te steunen zullen 6500 supporters worden toegelaten in De Kuip en dat betekent een wezenlijk thuisvoordeel voor Feyenoord. Een voordeel waar Henk Fraser en de Spartanen niet per se blij mee zijn. “Je merkte het eerder dit seizoen, toen wij thuis tegen VVV speelden, of Willem II tegen RKC. Toen zei ik ook al dat ik het competitievervalsing vond met betrekking tot die duels”, zo zegt Sparta-trainer Henk Fraser. “Gaan we er echter een punt van maken? Dat niet, want uiteindelijk is iedereen voorafgaand aan dit seizoen akkoord gegaan met dit protocol. Maar kan je spreken van competitievervalsing net zoals VVV of RKC dat toen konden zeggen? Dat denk ik wel.”