Dick Advocaat wil weten wat zijn spelers dwars zit

20 March 2021, 22:55 uur
Sport
mainImage

Trainer Dick Advocaat van Feyenoord heeft het idee dat zijn spelers iets dwars zit. "En ik wil wel weten wat dat is. Dat mogen ze me wel vertellen", zei hij na het gelijkspel tegen FC Emmen (1-1).

"De eerste helft was best redelijk", zei Advocaat. "Geen grote kansen, maar genoeg mogelijkheden. En geen kans weggegeven. Maar ik snap echt niet hoe we dan de wedstrijd uit handen geven. Dat begrijp ik echt niet", mopperde hij bij ESPN. "We blijven maar druk zetten. Dan denk ik: prima, maar zak in en wacht op de momenten. Dit kostte zoveel kracht. Ik heb nog wel geroepen."

"Druk zetten, lukt alleen als we dat met z'n allen doen", zei Advocaat. "Dan moeten er geen spelers verzaken. Vond je dat Sinisterra verzaakte? Ja, maar Berghuis ook. Er waren meer spelers die verzaakten", aldus de trainer die eerder in het seizoen al met sommige spelers overhoop lag omdat ze te hoog op het veld druk wilden zetten.

Advocaat vindt dat zijn ploeg aan het einde van het seizoen nog steeds niet herkent wanneer het compacter moet gaan spelen. "Waarschijnlijk kunnen ze dat dus niet", zei hij. "Als je zelf voelt dat niet iedereen meedoet, dan kan je ze sowieso niet vastzetten. Dan moet je terug. Dat hebben we geroepen, maar dat gebeurde niet. Ik wil wel eens weten wat daar de reden van is."

Advocaat kon op de persconferentie nauwelijks camoufleren dat hij zich vooral aan Berghuis had geërgerd. Hij werd gevraagd naar een incidentje tussen de aanvoerder en een ballenjongen in de slotfase. De ballenjongen zou aanmerkingen hebben gehad op het spel van Berghuis. "Nou, dan durft hij tenminste wel wat te zeggen", zei Advocaat. "Nee, laat mij er buiten. Ik doe mijn zegje tijdens de bespreking."

Berghuis erkende dat de ruimtes op het veld in de tweede helft groot werden. "Maar het is geen onwil", zei de aanvoerder.


Door: ANP