Dikke nederlaag voor Excelsior bij Fortuna S

10 February 2019, 14:38 uur
Orange Pictures

Fortuna Sittard blijft Excelsior voor in de eredivisie. De Limburgers wonnen het onderlinge duel in Sittard met 4-1 en klimmen door de zege naar de negende plaats in de eredivisie. De Rotterdammers hebben vier punten minder dan Fortuna en staan veertiende.

Lazaros Lamprou had de thuisploeg voor rust op een 2-0-voorsprong gezet. De Griek maakte de openingstreffer met een afstandsschot. Bij de 2-0 profiteerde hij van een verdedigende fout van Thomas Oude Kotte.

Ali Messaoud bracht in de tweede helft de spanning terug met de 2-1. Excelsior zette aan voor de gelijkmaker en kreeg kansen via Jeffrey Fortes en Jurgen Mattheij. Mark Diemers bracht de marge echter terug naar twee doelpunten. Hij scoorde uit de rebound, nadat doelman Alessandro Damen redding had gebracht op een schot van Lisandro Semedo. Fortuna-doelman Alexei Koselev voorkwam in de slotfase dat de Rotterdammers nog eens scoorden. Andrija Novakovich bepaalde de eindstand op 4-1.