Directeur Brands wilde graag met Van Nistelrooij bij PSV verder

24 May 2023, 17:29 uur
Sport
mainImage
ANP

Marcel Brands heeft nog geen idee hoe hij het vertrek van trainer Ruud van Nistelrooij bij PSV had kunnen voorkomen. "Ik kan je alleen zeggen dat we graag met hem verder wilden", vertelde hij woensdag op een persconferentie. "Er waren wel problemen maar die hadden we echt wel opgelost."

Van Nistelrooij voelde geen draagvlak meer bij PSV. Hij onderhield een moeizame relatie met zijn assistenten Fred Rutten en André Ooijer, die aan het einde van het seizoen zouden vertrekken. "Het lijkt me logisch dat je als directie met die assistenten gaat praten. Je wil toch weten waarom ze vertrekken. Het zijn belangrijke mensen voor PSV", zei Brands.

Vervolgens kwam afgelopen week via De Telegraaf naar buiten dat verschillende spelers van PSV met de directie over Van Nistelrooij hadden gesproken. "Maar dat speelde al voor de bekerfinale", zei Brands. "En die hebben we gewonnen. Het was ook niet zo dat de spelers niet meer onder Van Nistelrooij wilden spelen. Anders win je de beker niet. De spelers hebben niet geklaagd, maar maakten zich zorgen over het afscheid van andere stafleden. Ze zagen spanning binnen de staf. Het was niet zo dat het alleen maar klagen was. Dat was niet aan de orde."

"Nogmaals, dinsdagavond hebben we goed gesproken met Ruud. De focus zou op het duel van zondag met AZ gaan en daarna zouden we de problemen oplossen. Ik zag dit echt niet aankomen. Toen ik het via onze technisch directeur hoorde, had Ruud de spelers al ingelicht."

Van Nistelrooij twijfelde aan het begin van het seizoen of hij wel hoofdtrainer van PSV wilde worden. "Het verhaal gaat dat ik hem heb omgepraat", weet Brands. "Maar Van Nistelrooij laat zich niet ompraten. Anders was hij nu nog trainer geweest. Ik wilde hem niet kwijt."

Van Nistelrooij is na technisch directeur John de Jong het tweede clubicoon van PSV dat dit seizoen vertrekt, nadat trainer Mark van Bommel ruim drie jaar geleden in Eindhoven al weg moest. "Maar het vertrek van De Jong en Van Nistelrooij kan je niet met elkaar vergelijken", zei Brands. "Maar dit is heel treurig voor PSV. Ze zijn terecht iconen van onze club."

 


Door: ANP