Dirk Abels begint op de bank bij Sparta

18 January 2019, 11:59 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Dirk Abels begint op de bank bij Sparta

Dirk Abels zal vanavond (vrijdag) nog niet starten bij Sparta in de thuiswedstrijd tegen Roda JC. "Hij is hier net. Dat is te vroeg", vindt trainer Henk Fraser. Zowel Fraser als Drenthe is lovend over Dirk Abels. De 21-jarige verdediger tekende een 2,5-jarig contract bij Sparta. "Ik hoefde niet per se weg bij PSV,'' zegt Abels. "Maar dit is gewoon een hele mooie club. Ik wil meestrijden om de titel. In de eerste divisie zal ik voornamelijk als centrale verdediger spelen. Mochten we promoveren, ziet de club in mij in de toekomst meer als rechtsback."


Royston Drenthe keert terug na zijn schorsing. Sparta's aanjager kan de ploeg weer aanzetten tot grotere daden met zijn inzet en enthousiasme.
Hij is twee weken op vakantie geweest naar Suriname en gebrand om de competitie te hervatten. "Je moet na een vakantie altijd even schakelen, maar ik ben er klaar voor. Ik voel mij goed.'' Binnenkort volgt een gesprek met de club over eventuele contractverlenging. ''Maar als het aan mij ligt, teken ik bij,'' aldus Drenthe bij Radio Rijnmond.


Sparta, dat de tweede seizoenshelft met een 3-3 gelijkspel bij Cambuur hervatte, zag de Friezen uit drie hoekschoppen scoren . "Ons wordt nog wel eens verweten dat onze wedstrijden niet creatief genoeg zijn, maar dit was in ieder geval genoeg spektakel,'' oordeelt Fraser. ''En van een probleem met dode spelsituaties is geen sprake. We kregen in de eerste seizoenshelft zeventien doelpunten tegen, waarvan drie uit een hoekschop en één uit een vrije trap."


Vermoedelijke opstelling: Kortsmit, Dabo, Wuytens, Vriends, Auassar, Breinburg; Drenthe, L. Duarte, D. Duarte; Veldwijk, Rayhi.