Dirk Abels tekent twee jaar bij op Het Kasteel

22 January 2021, 16:53 uur
Sport
mainImage

Dirk Abels heeft zijn contract bij Sparta met twee seizoenen verlengd. De rechtsback ligt nu tot de zomer van 2023 vast op Het Kasteel.
De verdediger uit Udenhout werd twee seizoenen geleden op huurbasis overgenomen van PSV, waar hij met Dumfries voor zich geen uitzicht had op een basisplaats. Abels kwam alleen tot wedstrijden in Jong PSV.

De Brabander is momenteel een vaste waarde in het team van Henk Fraser en scoorde in de thuiswedstrijd tegen AZ zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Technisch directeur Henk van Stee is blij met het akkoord met de verdediger. ''Dirk Abels is een speler die wij in de Keuken Kampioen Divisie hebben aangetrokken en een belangrijke speler was in het team dat promoveerde naar de eredivisie. Vervolgens heeft de club stappen gezet en zijn we blij om te zien dat Dirk diezelfde ontwikkeling doormaakt. Hij heeft bewezen dat hij over de mentaliteit beschikt die wij bij Sparta graag zien. In de eredivisie heeft hij inmiddels al veel wedstrijden gespeeld en wij denken dat wij samen verdere stappen kunnen maken.''