Eddy Treijtel ontwaakt uit coma in Barcelona

26 April 2018, 19:05 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Eddy Treijtel is vanmiddag uit zijn coma ontwaakt en goed aanspreekbaar. De 71-jarige oud-doelman van Feyenoord is wel ernstig verzwakt en zal de komende tijd in Barcelona in het ziekenhuis moeten blijven om aan te sterken. Er is bij hem een sten geplaatst in zijn slokdarm.

De Rotterdamse ex-zakenman was al enige tijd ziek, maar kon vorige week probleemloos naar Barcelona vliegen. Hij heeft daar een buitenhuis in Playa del Aro. Kort daarna werd hij met klachten in het ziekenhuis opgenomen en raakte zelfs in coma. Toch zagen de artsen onder die omstandigheden kans hem te opereren.

Eddy Treijtel werd in 1968 door Feyenoord gekocht van XerxesDHC. Het jaar erop won hij de concurrentie met Eddie Pieters Graafland, die toen al elf jaar bij Feyenoord op de lat stond. Maar in de beroemde Europa Cup-finalewedstrijd in Milaan wisselde de toenmalige coach Ernst Happel hem alsnog voor de 12 jaar oudere Eddie Pieters Graafland. Daarna heeft Treijtel tot 1978 in de goal van Feyenoord gestaan. Bij de komst van de omstreden manager Peter Stephan, die de door de spelers op handen gedragen manager Guus Brox kwam vervangen, was Treijtel de eerste die dit bestuursbesluit niet pikte. Hij heeft daarna tot 1985 gekeept bij AZ.