Eerste grand-prixzege Russell in Brazilië, Verstappen zesde

13 November 2022, 20:54 uur
Sport
mainImage
ANP

Max Verstappen heeft geen vijftiende zege kunnen bijschrijven in zijn succesvolle seizoen in de Formule 1. De wereldkampioen kwam in de Grote Prijs van Brazilië al vroeg in de race in aanvaring met Lewis Hamilton en moest met schade aan zijn Red Bull naar de pitstraat. De stewards gaven hem de schuld van de aanrijding en legden hem een tijdstraf van vijf seconden op.

De Nederlander werkte zich vanuit een positie in de achterhoede nog wel op naar de zesde plaats. Hij haalde in de slotfase zijn Mexicaanse teamgenoot Sergio Pérez in.

De tegenslag bij Verstappen gaf de weg vrij voor een dominant optreden van George Russell. De Brit reed van start tot finish aan de leiding en veroverde op het circuit van Interlagos zijn allereerste grand-prixzege. Het was ook de eerste zege van Mercedes in dit jaar.

Hamilton kwam de botsing met Verstappen te boven en reed een sterke race, waarin de zevenvoudig wereldkampioen zich vanaf de achtste opwerkte naar de tweede plaats. Carlos Sainz eindigde in zijn Ferrari als derde.


Door: ANP