Eerste seizoenszege Van der Mark

9 June 2019, 22:18 uur
ANP

Motorcoureur Michael van der Mark heeft zijn eerste race dit seizoen in het WK Superbike gewonnen. De 26-jarige Rotterdammer was zondag de beste in de tweede manche op het circuit in het Spaanse Jerez. Na achttien ronden reed hij zijn Yamaha als eerste over de finish. Ruim 3,5 seconden later kwam wereldkampioen Jonathan Rea uit Groot-Brittannië op zijn Kawasaki als tweede binnen. De Turk Toprak Razgatlioglu eindigde op zijn Kawasaki als derde.

Van der Mark was zaterdag in de eerste race al prima op dreef. Hij eindigde toen als tweede achter Alvaro Bautista. De Spanjaard ging een dag later op zijn Ducati bij het ingaan van de tweede ronde als leider onderuit door een eigen fout. Daarmee was zijn rol uitgespeeld.

In het klassement na zes ronden leidt Bautista nog steeds. Zijn voorsprong op Rea bedraagt 41 punten. Van der Mark, die eerder dit seizoen in Assen al eens als tweede eindigde, klom dankzij zijn sterke optreden in Jerez naar de derde plek in de WK-stand. Zijn achterstand op Bautista, die dit seizoen al negen races won, bedraagt 112 punten.