El Hamdaoui tekent op Woudestein

20 September 2018, 12:05 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Door: Piet Ocks

Mounir El Hamdaoui is terug bij Excelsior. De 34-jarige aanvaller heeft voor de rest van het seizoen getekend bij Excelsior, meldt de club. El Hamdaoui trainde al sinds ruim twee weken mee bij de club, waar hij ook zijn profcarrière begon.

"Dit is zeker een bijzonder en mooi moment", laat Mounir via de officiële kanalen van Excelsior weten. "Vanaf de eerste dag dat ik mocht meetrainen, voelde het meteen goed. Terugkomen op het oude nest, dat gevoel van thuiskomen was er en nu kan ik ook echt lekker aan de slag. Als ik straks in dit shirt wedstrijden kan spelen, voelt dat helemaal lekker, want ik wil nog heel graag voetballen. Het is uiteindelijk vrij snel gegaan en nu is het eindelijk zover", aldus El Hamdaoui op de website van Excelsior.

El Hamdaoui heeft in de twee weken waarin hij meetrainde op Woudestein de staf voldoende kunnen overtuigen. Hij verwacht iets te kunnen toevoegen aan de ploeg van trainer Adrie Poldervaart. "Ik heb in de loop der jaren het een en ander meegemaakt, heb ervaring op verschillende gebieden. Die ervaring wil ik delen met de jongere jongens. Er staat een talentvolle selectie met veel kwaliteit. Er zijn echter veel jonge spelers die aan het begin van hun carrière staan. Zij gaan dingen ervaren, die ik al heb meegemaakt en daar kan ik ze bij helpen en dat ben ik ook zeker van plan."

El Hamdaoui maakte als A-junior in het seizoen 2001-2002 zijn debuut in het eerste elftal van Excelsior en tekende aan het eind van die voetbaljaargang zijn eerste profcontract. Later kwam hij uit voor Tottenham Hotspur, Derby County, Willem II, AZ, Ajax, Fiorentina, Malaga CF, Umm-Salal SC, Al-Taawoun en FC Twente. Ook kwam hij drie keer uit voor Oranje onder 21 en vijftien keer voor Marokko.

El Hamdaoui stond afgelopen seizoen onder contract bij FC Twente, maar met in totaal 171 minuten speeltijd werd dat geen succes. Een aantal maanden zat hij zonder club. Er werd over hem geschreven dat hij technisch directeur was geworden bij de Marokkaanse club Chabab Rif Al Hoceima, maar dat bleek niet juist.