En toch laat Jong Sparta zege liggen tegen De Treffers

22 August 2021, 17:26 uur
Orange Pictures
Sparta viert openingstreffer

Jong Sparta is de Jacks League (voormalige tweede divisie) gestart met een gelijkspel tegen De Treffers. De ploeg van trainer Geert Arend Roorda kwam niet verder dan 1-1.

De meerderheid van De Treffers in de openingsfase leidde tot een kans voor Gavin Vlijter, maar hij schoot over. Stilaan nam Jong Sparta het initiatief over en creëerde enkele goede kansen. Zo was Patrick Brouwer gevaarlijk, maar zijn schot ging over. Achraf Madi was nog dichter bij de 1-0, maar hij raakte het zijnet.

Na twintig minuten kwam Jong Sparta alsnog op de verdiende 1-0. Nadat Afaker al een kans had gehad, was het twee minuten later wel raak. De aanvaller was iedereen te snel af en schoot na een fraaie actie raak. Tahiri had na een krap halfuur voor de 2-0 moeten zorgen, maar miste oog in oog met De Treffers-doelman Kornelis. Op slag van rust kwam De Treffers pardoes langszij. Een schot van Bram Zwanen werd van richting veranderd, waardoor doelman Rijk Jans kansloos was: 1-1. In de blessuretijd van de eerste helft ontsnapte Jong Sparta aan een achterstand, toen de inzet van Teije ten Den uit een hoekschop op de paal belandde.

In de tweede helft was de wedstrijd wat meer in balans. De gelijkmaker haalde Jong Sparta uit hun ritme, al komt de ploeg van trainer Geert Arend Roorda ook in de tweede niet in de problemen. Vlijter kreeg al snel na rust een kans, maar schoot rakelings naast. In de 72e minuut was er plots een hele grote kans voor doelpuntenmaker Zwanen, maar zijn schot vloog over het doel van Janse. In de slotseconden zorgde invaller Mohammed El Kharbachi nog bijna voor de 2-1, maar hij kwam een teenlengte te kort.

Opstelling Jong Sparta: Janse, Dilrosun (87. El Kharbachi), Drakpe, Van Mullem, Overman; Bynoe (87. Adney), Brouwer (73. Doesburg), Meerstadt; Tahiri, Madi (65. Scholten), Afaker (87. Udenhout).