'Er staat nog wat open van Dick in De Kuip'

26 April 2018, 18:39 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Sparta hoeft zondag geen cadeautjes te verwachten van Feyenoord. Dat zegt oud-Feyenoorder Rob Jacobs. Als Sparta in De Kuip wint, is de club zeker van de nacompetitie.
“Van gunnen kun je niet spreken. Dat gaat Feyenoord niet doen," zegt Jacobs tegen Betweters.

Sparta-trainer Dick Advocaat heeft Feyenoord twee seizoenen geleden geholpen in de periode dat de club zeven keer op rij verloor. Advocaat diende als adviseur. Dat is volgens Jacobs geen reden om zondag de zege te laten lopen. "Ze hebben twee kopjes koffie met elkaar gedronken. Als dat de rekening is?”

Jacobs denkt dan ook dat Feyenoord zondag vol voor de winst gaat. "Feyenoord moet nog twee wedstrijden spelen en die gaan ze gewoon lekker winnen. Dit is de laatste wedstrijd voor het publiek, een soort uitzwaaiwedstrijd. Het kan ook 6-1 worden, dat kan ook. Sparta komt gewoon in de nacompetitie. Daar worden we door clubs als NEC ook weggetikt.''

Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam van Voetbal International laat een ander geluid horen. "Dat ligt eraan of ze vinden dat ze Advocaat nog wat verschuldigd zijn. Hij is ze twee jaar geleden komen helpen in De Kuip en heeft het daar een beetje op z'n plek gezet. Ze gingen ineens draaien en wonnen de beker. Daar heeft hij volgens mij geen rekening voor ingediend. Er staat nog wat open van Dick in De Kuip."

Van Bronckhorst 'hoopt dat Sparta erin blijft'

Giovanni van Bronckhorst hoopt dat Sparta voor de eredivisie behouden blijft. ''Een stadsderby is speciaal, ik zou het mooi vinden als dat volgend jaar ook weer op het programma staat. Ik wens ze ook veel succes in hun strijd tegen degradatie, alleen zondag even wat minder,'' aldus Feyenoords trainer.

Giovanni van Bronckhorst heeft in de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Sparta aangegeven dat hij spelers gaat rouleren. Een aantal spelers, dat normaal tot het tweede plan behoort, zal de kans krijgen. ''Er is de mogelijkheid om te rouleren, de komende wedstrijden wil ik dat ook zeker doen.''

Dick Advocaat verwacht zondag tegen Feyenoord geen hulp van Van Bronckhorst na de bekerwinst. "Ik denk het niet en dat moet hij niet doen ook. Laat hem maar met het sterkste elftal komen. Ik wil geen cadeautjes. We moeten zorgen dat we er zelf staan en vertrouwen kweken voor het duel met Heracles Almelo,” lacht Advocaat, die als alles ’normaal’ verloopt (FC Twente speelt uit bij Vitesse) zondag al verzekerd kan zijn van play-offs.