Europese handbalbond fel tegen Spelen in voorjaar

27 March 2020, 12:56 uur
Sport
mainImage

De Europese handbalbond EHF ziet niets in het plan om de Olympische Spelen in het voorjaar van 2021 te houden. Thomas Bach, de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), zei woensdag dat het voorjaar één van de opties is. "Als de Spelen middenin het seizoen worden gehouden, heeft dat een dramatisch effect op alle competities, op het WK in Egypte en op het handbal op de Spelen", zegt EHF-voorzitter Michael Wiederer. Het WK voor de mannen is in januari.

Het IOC zoekt nieuwe data voor de Spelen van Tokio, die in ieder geval dit jaar niet meer worden gehouden vanwege de wereldwijde coronacrisis. Het ligt voor de hand dat het grootste sportevenement ter wereld naar de zomer van 2021, maar het IOC onderzoekt ook of het voorjaar mogelijk is. Technisch directeur Maurits Hendriks van de Nederlandse sportkoepel NOC*NSF zei ook dat gezien de hoge temperaturen in de zomer in Tokio nu best kan worden onderzocht of de Spelen eerder in het jaar gehouden kunnen worden.

Omdat de hele sportwereld momenteel stil ligt vanwege het coronavirus, heeft de EHF de 'Final Four' van het belangrijkste Europese bekertoernooi voor clubs doorgeschoven naar augustus en september. In principe begint dan ook het nieuwe seizoen al weer.


Door: ANP