Ex-Spartaan Dumfries hoopt op transfer

5 May 2018, 12:10 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Denzel Dumfries wil snel een stap hogerop maken. De rechtsback verruilde vorig seizoen Sparta voor Heerenveen, maar is ondanks een contract tot medio 2022 niet van plan om heel lang te blijven. Na dit seizoen hoopt de voormalige Barendrechter al op een transfer en hij schermt met interesse.

Welke clubs belangstelling voor hem hebben getoond, laat de 22-jarige Dumfries niet weten. "Ik heb voor vier jaar getekend, maar ik heb mezelf doelen gesteld en bovendien weet iedereen wat het beleid van deze club is", zegt hij in gesprek met de Leeuwarder Courant.

Zodoende komt er mogelijk na een jaar al een einde aan het dienstverband van Dumfries in het Abe Lenstra Stadion. "Ik heb vorig jaar meteen tegen mijn zaakwaarnemer en de clubleiding gezegd dat dit mijn seizoen moest worden in Friesland. Met die intentie ben ik hier naartoe gekomen. Ik weet dat ik geliefd ben bij de supporters, maar ik hoef geen cultheld of mister Heerenveen te worden. Niets ten nadele van Heerenveen, want ik vind de mensen aardig en de club mooi, maar ik ben nu eenmaal ambitieus. Dat weten ze hier ook."