Excelsior 2 geeft één helft partij tegen NAC

12 February 2019, 23:51 uur
André Hoekstra

door Joop Hogedoorn

Excelsior 2, dat hopeloos weinig speelt in een competitie waarin wedstrijden gewoon geen doorgang vinden als er geen wedstrijdselectie op de been kan worden gebracht, heeft aan de ‘eindelijke’ opvoering thuis tegen NAC ook weinig plezier beleefd. Trainer André Hoekstra evenmin. Het werd 0-3 voor de Brabanders, die constant de boventoon voerden met goed en verzorgd middenveldspel en al na tien minute de leiding namen door een kopbal van Loshi.

Excelsior herstelde zich daarna wel van die vroege achterstand, maar dat leidde niet tot doelpunten. Wel werd een kopbal van Payne op de doellijn geblokkeerd en onderscheidde Omarsson zich door uit een corner vrij voor het doel te komen met op één meter de gelijkmaker op z’n voorhoofd. Maar ook die kopbal bracht geen succes.

Vlak voor rust kreeg Haspolat nog de mogelijkheid  om te scoren, maar zijn schot kraakte op een tegenstander. NAC sloeg uiteindelijk toe in de laatste vijfenveertig minuten. Te beginnen bij invaller Agougil, die zich goed vrij manoeuvreerde en tenslotte onhoudbaar voor de 0-2 zorgde.

Tijd om te wisselen. De zeer matig opererende Sanches Fernandes werd vervangen door de frisse Carlito Fernandes, maar de hoop bij de Kralingers op een ommekeer ging in rook op toen scheidsrechter Cantineau in de 64e minuut de bal op de stip legde en invaller Damen dit buitenkansje verzilverde 0-3.