Excelsior 2 is met Jerdy Schouten te sterk

8 May 2019, 01:35 uur

door Joop Hogedoorn

Wie voorafgaande de wedstrijd Excelsior 2 – Dordrecht 2 even de moeite nam om de opstellingen in te zien en vervolgens achter de namen de leeftijden in te vullen, kon op z’n klompen aanvoelen wat voor soort wedstrijd dit moest worden: een eenzijdige.

Bij Excelsior speelden jonge routiniers mee zoals Robin van der Meer, Jerdy Schouten, Elias Mar Omarsson, Ali Messaoud, Mikael Anderson en Dogucan Haspolat, terwijl de Schapekoppen aantraden met een jeugdelftal van gemiddeld 19 à 20 jaar.

Het vermoeden van de te verwachten saaiheid werd al na twee minuten bevestigd met het startdoelpunt van de enkele maanden in de pers veel geroemde Jerdy Schouten, die zelfs even als kanshebbende vervanger van Frenkie de Jong bij Ajax werd aangemerkt.

De snelle voorsprong van Excelsior bracht geen leven in de brouwerij bij Dordrecht, want na een half uur maakte Omarsson de 2-0 en dat werd ook de ruststand. Overigens had een extra treffer niet misstaan, want vlak voor rust belandde er nog een bal op de paal, buiten bereik van de keeper, na een inzet door Sanches Fernandes.

Vlak na rust maakte Ali Messaoud er alsnog 3-0 van na een voorzet van Anderson. En zo ging de walkover door, hoewel dat in de score niet echt tot uiting kwam. Van een verschil van acht doelpunten als uitslag had niemand vreemd opgekeken. Maar de zeperd voor de Dordtenaren bleef beperkt tot vier tegentreffers. Halverwege de tweede helft wist Haspolat een steekbal van Schouten glaszuiver af te ronden

Vlak voor tijd wist Ayyildiz de eer voor Dordrecht zowaar nog te redden: 4-1.