Excelsior geeft onder Dijkhuizen voorsprong weg

31 January 2020, 22:27 uur
Orange Pictures
Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen pept zijn ploeg op.

Teleurstelling alom vrijdagavond bij Excelsior. Daar kon ook de op Woudestein teruggekeerde trainer Marinus Dijkhuizen niets aan veranderen. De Kralingers hadden een kwartier voor tijd door treffers van Rai Vloet (voor rust) en een strafschop van Luigi Bruins een 2-0 voorsprong tegen NAC Breda, maar de Brabanders kwamen in de slotfase door Jan Paul van Hecke en Arno Verschueren toch nog langszij (2-2). Dijkhuizen, de opvolger van de eerder deze week weggestuurde Ricardo Moniz, mocht zijn handen dichtknijpen dat het 2-2 bleef, want NAC kreeg in de blessuretijd nog een levensgrote kans op 2-3. Dat bleef Excelsior echter bespaard. Door het ene puntje komt De Kralingse club nu op een totaal van 37.

SC Cambuur heeft in de Keuken Kampioen Divisie de koppositie behouden. De uitwedstrijd tegen middenmoter NEC leverde een zege van 2-0 op. Dat was vooral te danken aan Robert Mühren. De topscorer van de eerste divisie was na de rust twee keer trefzeker voor de bezoekers. Hij bracht daarmee zijn competitietotaal op negentien goals.

FC Volendam bleef in het spoor van de Friese titelkandidaat. De ploeg van trainer Wim Jonk versloeg op eigen veld Helmond Sport met 2-1. Ook in dit duel vielen de doelpunten na de rust. Francesco Antonucci en Guus Joppen (eigen doel) brachten de Volendamse treffers op hun naam. In de extra tijd haalde Jordy Thomassen namens de Brabanders de nul nog van het scorebord.

Als nummer twee heeft FC Volendam twee punten minder dan SC Cambuur. Jong Ajax kan maandag met een overwinning in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles de tweede plek op de ranglijst heroveren.

De achterstand van De Graafschap op Cambuur liep op tot vier punten. De 'Superboeren' kwamen bij FC Eindhoven niet verder dan een gelijkspel: 1-1. Met een punt mocht De Graafschap nog blij zijn. Met een eigen doelpunt in de 82e minuut zorgde Jarno Janssen voor de gelijkmaker.