Excelsior geeft tegen ADO voorsprong in blessuretijd weg

24 May 2022, 23:15 uur
ANP

Sem Steijn heeft een nederlaag voor ADO Den Haag in de finale van de play-offs voor promotie naar de Eredivisie voorkomen. De 20-jarige middenvelder, die komend seizoen zelf bij FC Twente voetbalt, maakte in de uitwedstrijd tegen Excelsior in blessuretijd van de tweede helft gelijk: 1-1.

De return in Den Haag is komende zondag. Dan bepalen de twee clubs wie FC Emmen en FC Volendam volgt richting de Eredivisie.

Excelsior, in de vorige ronde verantwoordelijk voor de degradatie van Heracles Almelo, was voor rust de betere ploeg. ADO kreeg in de 4e minuut wel de eerste kans. Doelman Stijn van Gassel voorkwam dat aanvoerder Redouan El Yaakoubi de bal in eigen doel werkte.

Gevaar

Marouan Azarkan zorgde daarna bij Exelsior voor gevaar. In de 11e minuut werd een schot van de middenvelder geblokt en halverwege de eerste helft schoot Azarkan de bal in kansrijke positie over.

Kort na rust had Excelsior wel succes. Na een voorzet van Couhaib Driouech ging doelman Hugo Wentges onder de bal door en kon Azarkan bij de tweede paal scoren.

Voorsprong

De thuisploeg ging daarna wat achteruit en koesterde de voorsprong. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen dacht de 1-0 vast te houden, maar in blessuretijd viel de bal in het zestienmetergebied precies goed voor Steijn: 1-1.

De return in Den Haag is zondag om 18.00 uur. ADO hoopt na één jaar afwezigheid terug te keren in de Eredivisie. Excelsior speelde in het seizoen 2018-2019 voor het laatst op het hoogste niveau.