Excelsior geveld door de zoon van Pi-Air

21 September 2019, 00:18 uur
Orange Pictures

Hoewel het niet goed was wat Excelsior Rotterdam liet zien, leek de ploeg toch een punt mee te kunnen nemen uit Breda. Tot drie minuten voor tijd plaaggeest Sydney van Hooijdonk van NAC Breda alsnog de winnende 2-1 kon binnen tikken en Excelsior met lege handen naar huis stuurde.

Op voorhand beloofde het treffen in Breda tussen de nummers 2 en 3 van de Keuken Kampioen Divisie een leuk duel te worden. In de eerste helft wilde het echter maar niet loskomen. Er waren wat kleine mogelijkheden aan beide kanten, waarbij NAC Breda met een aantal afstandsschoten het meest dreigend was.

Die dreiging was echter relatief, want uiteindelijk was de 0-0 tussenstand die na 45 + 3 minuten voetbal op het scorebord stond een logische. Vijf minuten voor rust werd Thomas Verhaar overigens naar kant gehaald met een blessure. Zijn vervanger was Stijn Meijer, die vorige week tegen Almere City FC nog trefzeker was.

Met hem in de ploeg kreeg Excelsior na rust in elk geval meer controle over het duel, al was de eerste mogelijkheid in de tweede helft voor NAC Breda. Ivan Ilic schoot in de korte hoek, waar Alessandro Damen een treffer wist te voorkomen. Tien minuten later raakte invaller Othmanne Boussaid vanuit een lastige hoek de lat.

Het bleek een waarschuwing voor de openingstreffer van de thuisploeg. Balverlies op de helft van NAC Breda leidde een omschakelmoment in, waarbij Ilic de bal via Van Hooijdonk terugkreeg en hem vervolgens snoeihard langs Damen binnen schoot, 1-0. Excelsior kreeg daarna een paar momenten, zoals schoten van Jeffry Fortes en Joel Zwarts. Deze waren echter allebei voor doelman Nick Olij.

Gelijkmaker

Een kwartier voor tijd kwam alsnog de gelijkmaker, die Excelsior ook wel verdiende. Ahmad Mendes Moreira zette voor en daar stond invaller Elias Mar Omarsson klaar om binnen te tikken. Kort daarna leek NAC Breda uit een snelle counter de 2-1 te maken, maar dat moment werd door de thuisploeg gelukkig niet goed uitgespeeld.

De inzet van Ilic zes minuten voor tijd die op het dak van het doel belandde, bleek opnieuw een voorspellende waarschuwing voor Excelsior. Drie minuten later kon Boussaid namelijk voorleggen en Sydney van Hooijdonk stond bij de eerste paal klaar om de bal binnen te werken en zijn ploeg zodoende aan een 2-1 overwinning hielp. Tot overmaat van ranp kreeg Luigi Bruins in de slotminuten een rode kaart vanwege een onbesuisde overtreding.

Rode kaart: Bruins (Excelsior Rotterdam)
Gele kaarten: Ilic, Filipovic (NAC Breda), Vloet (Excelsior Rotterdam)