Excelsior grijpt nog steeds naast play-offs

14 April 2018, 23:23 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

PEC Zwolle heeft Excelsior op afstand gehouden in de strijd om een plek in de play-offs voor Europees voetbal. Het duel op het kunstgras in Zwolle eindigde in 1-1. PEC Zwolle heeft met 44 punten nog altijd een positie in handen die recht geeft op deelname aan de play-offs, Excelsior grijpt daar met 39 punten voorlopig naast. De concurrenten Vitesse (45 punten), sc Heerenveen en ADO Den Haag (beide 43) kwamen allemaal tot winst.

Youness Mokhtar schoot de thuisploeg van trainer John van 't Schip na een kwartier op voorsprong. De linksbuiten krulde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied over Ögmundur Kristinsson in de kruising. De IJslandse keeper had onder de lat bij Excelsior de voorkeur gekregen boven Theo Zwarthoed. Trainer Mitchell van der Gaag gunt Kristinsson weer een kans, zodat hij zich in de WK-selectie van zijn land kan spelen.

Mike van Duinen bracht Excelsior kort na rust op gelijke hoogte uit een strafschop. De spits mocht aanleggen vanaf elf meter nadat Levi Garcia een duwtje had gekregen van Kingsley Ehizibue.

Beide ploegen gingen in de tweede helft op jacht naar de winnende treffer. De beste kansen waren voor PEC Zwolle. Piotr Parzyszek tikte de bal net naast het doel en Mokhtar schoot op de voeten van Kristinsson.