Excelsior gunt met gelijkspel Almere City FC eerste punt in Eredivisie

17 September 2023, 16:48 uur
Sport
mainImage
ANP

Excelsior kwam op Woudestein zondagmiddag niet verder dan een gelijkspel. De Kralingers gunden Almere City FC na vier nederlagen het eerste punt in de Eredivisie. De ploeg van trainer Alex Pastoor speelde met 0-0 gelijk bij Excelsior.

Na een rustige aanloopfase was de eerste kans voor Redouan El Yaakoubi. De middenvelder van Excelsior kopte net naast het doel van Nordin Bakker. Almere City FC had echter de beste kans op de openingstreffer. Eerst schoot Rajiv van La Parra, doorgebroken op links, voorlangs. Niet veel later verzuimde diezelfde aanvaller na een voorzet van Manel Royo het lege doel te treffen nadat doelman Stijn van Gassel onder de bal was doorgegaan.

Excelsior-aanvaller Couhaib Driouech, terug na een blessure, mikte kort voor rust in de korte hoek, maar Bakker was attent. De aanvaller, belangrijk voor de ploeg van coach Marinus Dijkhuizen, schoot kort na rust net naast. Het was een periode waarin Almere het meest aanspraak mocht maken op een doelpunt. Van Gassel stond in de weg bij inzetten van Van La Parra en invaller Lance Duijvestijn.

In de slotfase miste Arthur Zagre nog net het doel van Bakker. Een overwinning zou ook niet verdiend zijn geweest voor de thuisploeg, die met 6 punten uit vijf duels in de middenmoot staat.

 


Door: ANP