Excelsior herstelt zich en wint van Emmen

17 February 2019, 16:46 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Dennis Eckert viert zijn eerste treffer voor Excelsior.

Excelsior heeft in de strijd tegen degradatie gewonnen van FC Emmen. De ploeg van Adrie Poldervaart toonde veerkracht door na een achterstand alsnog toe te slaan: 2-1. Michael de Leeuw (Emmen) en Marcus Edwards en Dennis Eckert namens de thuisploeg waren de doelpuntenmakers.

Door de overwinning verwijst Excelsior Emmen naar de zestiende plaats, die aan het einde van het seizoen play-offs voor behoud in de eredivisie betekent. De Rotterdamse club staat op de veilige veertiende plaats. Excelsior heeft 25 punten na 22 wedstrijden, 1 punt meer dan Emmen.

Bijna een uur lang zagen de 4200 in Kralingen aanwezige supporters weinig gebeuren. De spanning van het cruciale duel was duidelijk zichtbaar.

De wedstrijd ontbrandde door een kopbal van De Leeuw. Het was de eerste treffer van de in de winter vanuit Amerika overgekomen aanvallende middenvelder.

Excelsior reageerde razendsnel en na vijf minuten stonden de Rotterdammers op voorsprong. Eerst ging de 20-jarige Edwards een tegenstander voorbij en schoot binnen. Daarna bediende de van Tottenham Hotspur gehuurde aanvaller zijn Duitse ploegmaat Eckert. De vorige maand op huurbasis van Celta de Vigo overgekomen Duitser bezorgde Excelsior met zijn eerste doelpunt in Rotterdamse dienst de belangrijke drie punten. 


Door: ANP