Excelsior herstelt zich met 6-2 zege op Jong Ajax

11 February 2022, 23:33 uur
Thijs Dallinga.

Het publiek is terug in het stadion en bij Excelsior Rotterdam konden ze vrijdagavond genieten van een heerlijke wedstrijd. De 0-1 na vier minuten was even schrikken, maar de Kralingers herstelden zich na een slechte reeks wedstrijden en wonnen deze keer overtuigend met 6-2 van Jong Ajax.

Christian Rasmussen zorgde in de vierde minuut van de wedstrijd voor de 0-1 namens Jong Ajax. In de fase waarin Excelsior Rotterdam zich bevond, was het even schrikken. ,,Het zal toch niet weer zo’n avond worden’’, zo vatte aanvoerder Redouan El Yaakoubi zijn gevoel samen. Gelukkig herpakten de Kralingers zich na de openingsfase en bleef de schade beperkt tot een tegentreffer.
Kenzo Goudmijn kon na een kwartier op aangeven van Thijs Dallinga uithalen, maar zijn schot was te zacht om doelman Jay Gorter te verrassen. Excelsior bleef kansen krijgen, maar vond doelman Gorter vaker op zijn weg. Pas in de 33e minuut was het eindelijk raak. De verdiende gelijkmaker ging via Ajax-speler Anass Salah-Eddine in het doel Vijf minuten later draaide Dallinga weg en schoot Excelsior op voorsprong.
Met de 2-1 was het nog niet op wat de eerste helft betreft. Jong Ajax kreeg een penalty, maar wist die niet te verzilveren, waarna Reuven Niemeijer aan de andere kant voor 3-1 zorgde. Tien minuten na rust had Marouan Azarkan het duel definitief kunnen beslissen op aangeven van Dallinga, maar de bal ging naast het doel.

Opluchting
Na een klein uur spelen viel de 4-1 alsnog. Het was aanvoerder Redouan El Yaakoubi die de middenlijn overstak, richting doel opstoomde en van grote afstand uithaalde en de bal snoeihard langs doelman Calvin Raatsie (die Gorter na rust verving) schoot. De opluchting was voelbaar, maar de honger was nog niet gestild. Liam van Gelderen zorgde nog wel voor 4-2, maar daarna combineerde het duo Niemeijer/Dallinga naar 5-2.

Het slotakkoord van deze heerlijke avond was voor Couhiab Driouech. Hij haalde van grote afstand uit, zag zijn schot tegen de paal spatten, maar vervolgens verdween de bal via doelman Raatsie alsnog in het doel, 6-2. ,,Dit was heerlijk voor ons allemaal’’, vond Thijs Dallinga. ,,We hebben ons herpakt tegen een goed Jong Ajax.’’ Zijn hoofdtrainer was dat met hem eens: ,,Goed voetbal, veel kansen en mooie goals. Ik hoop dat de mensen op de tribune meer genoten hebben van het voetbal dan van het diner.’’