Excelsior hoopt op primeur in Utrecht

22 February 2019, 22:42 uur

Nog nooit won Excelsior Rotterdam in het Utrechtse Stadion Galgenwaard. Zaterdagavond om 18.30 uur krijgen de Kralingers een nieuwe kans. ‘’Met negen punten uit vijf wedstrijden doen we het goed na de winterstop, al zitten die uitwedstrijden tegen Vitesse en zeker Fortuna Sittard nog wel in mijn hoofd’’, zegt Adrie Poldervaart. ‘’FC Utrecht is ook weer een lastige tegenstander’’.

Eerder dit seizoen kwam Excelsior op eigen veld op een 3-0 voorsprong tegen FC Utrecht door treffers van Elías Már Ómarsson, Ryan Koolwijk en Luigi Bruins. In de tweede helft gaven de Kralingers deze voorsprong echter weg en zorgden Gyrano Kerk, Nick Venema en Simon Gustafso ervoor dat na 90 minuten 3-3 op het scorebord stond. ‘’Ik hoop dat iedereen het naar zijn zin heeft gehad’’, sprak Adrie Poldervaart toen na afloop van het duel cynisch.

‘’We speelden een erg goede eerste helft’’, kijkt Poldervaart terug op dat duel. ,,Zij kregen wel de eerste grote kans, maar die ging er niet in en konden wij op een 3-0 voorsprong komen. Na rust was het verdedigend niet goed, maar hadden we ook dat belachelijke VAR-momentje bij de 3-3. Daarna hebben we toen wel onze rug gerecht en kregen we zelfs nog mogelijkheden.’’

In die wedstrijd moest Excelsior het doen zonder Jurgen Mattheij en vielen na een uur spelen ook Jerdy Schouten en Ryan Koolwijk geblesseerd uit. Zij zijn er morgen alle drie gewoon bij. ,,Iedereen is waarschijnlijk inzetbaar’’, kijkt Poldervaart vooruit. Een meevaller in deze belangrijke fase van de competitie, waarin de verschillen op de ranglijst nog steeds klein zijn.

‘’Het staat inderdaad nog steeds heel dichtbij elkaar. Vorig jaar had Excelsior na 22 wedstrijden overigens net zoveel punten als nu, alleen toen stonden we twaalfde en nu veertiende. Men heeft het inderdaad vaak over de grens van 34 punten en als dat voldoende is, teken ik daarvoor. Zoals het zich nu laat aanzien, is dat echter niet het geval en is het maar de vraag of het genoeg is als je 34 punten hebt.’’

Door: Excelsior