Excelsior kan volgende week periodetitel pakken

24 September 2021, 23:36 uur
Dallinga, de prijsschieter van Woudestein

Excelsior Rotterdam gaat volgende week in Breda op voor de periodetitel. Na de 3-0 overwinning vrijdagavond op eigen veld tegen Jong PSV kunnen de Kralingers de sterke seizoenstart bekronen met een Bronzen Kampioensschild.

Maar in tegenstelling tot wat de eindstand doet vermoeden, duurde het lang voordat Excelsior het duel definitief wist te beslissen. Pas in de laatste speelminuten liepen de Rotterdammers uit naar een overtuigende 3-0 overwinning.

Toch sprak Marinus Dijkhuizen na afloop van ‘een moeizame wedstrijd’. ‘’Vooral aan de bal konden we niet brengen wat we kunnen, maar aan de andere kant was iedereen er wel keihard mee bezig om te nul te houden.’’

De inswinger naar het uiteindelijk succes kwam van de voet van spits Thijs Dallinga, die na tien minuten zijn achtste doelpunt van het seizoen voor zijn rekening nam. Maar daarna viel het stil. Totdat dezelfde Dallinga in blessuretijd opnieuw toesloeg en bij de productie van de 3-0 was hij de aangever voor de ingevallen Couhaib Driouech.

Domper bij de blijdschap was het uitvallen van Mats Wieffer.