Excelsior knokt zich terug op de Vijverberg

20 March 2021, 00:19 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Viering doelpunt Julian Baas

Het leek een vervelende avond te worden op de lege Vijverberg, maar Excelsior Rotterdam knokte zich terug en dankzij een fraaie treffer van Julian Baas ging er een punt mee naar Rotterdam.

Het was al na drie minuten raak op de Vijverberg, waar Marinus Dijkhuizen dezelfde elf mensen aan de aftrap liet verschijnen als een week eerder tegen Jong FC Utrecht. Uitgerekend Daryl van MIeghem, oud-speler van de Kralingers, kwam naar binnen en kon uithalen. Via Abdallah Aberkane vloog de bal langs Alessandro Damen in het doel. Het was de eerste keer dat De Graafschap voor het doel kwam, maar het was dus wel meteen raak.

Hoewel Van Mieghem vijf minuten later dichtbij zijn tweede treffer, wist Excelsior zich goed te herstellen van de snelle tegentreffer. Een verdwaald schot van Brandon Ormonde Ottewill vloog maar net voorlangs het doel van De Graafschap-doelman Rody de Boer. Dertien minuten later was het wel raak. Julian Baas kon van ruim 25 meter van het doel uithalen en dat prachtige schot vloog over alles en iedereen heen binnen, 1-1.

De thuisploeg probeerde daarna opnieuw op voorsprong te komen en kreeg hiervoor verschillende mogelijkheden. Zo ging een schot van Mohamed Hamdaoui de bal naast het doel van Damen en redde de Excelsior-goalie op een schot van Ted van de Pavert. Een terugspeelbal van Siebe Horemans leidde bijna een treffer in van Van MIeghem, en op slag van rust zagen ook Julian Lelieveld en Hamdaoui hun schoten naast gaan.

Spanning

Het was duidelijk dat de ploeg van Mike Snoei, die vorige week de derde periode in de wacht sleepte, geen genoegen nam met een gelijkspel. Zij voerden de druk op het doel van Excelsior op, maar ook nu kregen de Superboeren de bal er niet in, mede door een aantal reddingen van Alessandro Damen. Excelsior leek stand te houden, maar omdat De Graafschap een naam heeft hoog te houden op het gebied van late goals, bleef het spannend.

De invallers aan de kant van Excelsior Rotterdam hadden er daarna voor kunnen zorgden dat Excelsior zelfs drie punten mee had kunnen nemen. Mitchell van Rooijen kon uithalen na een corner, maar zag zijn schot net naast gaan. Ook Elías Már Ómarsson had de 1-2 op zijn schoen op aangeven van Redouan El Hankouri. Ook hij schoot de bal echter naast het doel. Zo bleef het bij 1-1 en knokte Excelsior zich dus naar een knap punt in deze lastige uitwedstrijd.

Opstelling Excelsior: Alessandro Damen, Siebe Horemans, Robin van der Meer, Abdallah Aberkane, Mats Wieffer, Luigi Bruins (82. Mitchell van Rooijen), Joël Zwarts (74. Elías Már Ómarsson), Ahmad Mendes Moreira (89. Redouan El Hankouri) Reuven Niemeijer, Brandon Ormonde Ottewill en Julian Baas

 

 


Door: Excelsior Media