Excelsior krijgt MVV met tien man niet klein

18 October 2019, 22:49 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Vloet (Excelsior) draait weg bij Kostons (MVV)

Éxcelsior heeft in Maastricht geen kans gezien om het bijna de volledige tweede helft met tien man spelende MVV op de knieën te krijgen. Het bleef zodoende 0-0 in De Geusselt en de Rotterdammers mochten eigenlijk nog van geluk spreken dat ze kort voor het einde aan een zeperd ontsnapten bij een dot van een kans van MVV-aanvoerder Anthony van den Hurk. Doelman Allessandro Damen redde de zaak. 

Voor rust had Excelsior niks in te brengen tegen de Limburgers en was het eigenlijk een raadsel dat het gelijk bleef. Ook in die fase was Van den Hurk allesbehalve trefzeker en dat slechte voorbeeld werd gevolgd door de buitenspelers Schroijen en Goppel. Bij Excelsior beperkte zich dat tot Dogucan Haspolat, die geen kracht in zijn schot bracht.

Vanaf het moment dat Shermar Martina het veld had moeten ruimen vanwege zijn tweede gele kaart, kreeg Excelsior pas vat op het spel. Dat resulteerde tot gevaarlijke situaties en trof Ahmed Mendes een keer de paal. Ook de kopbal van Jeffrey Fortes had wat dat beter lot verdiend en in de blessuretijd een volley van Vloet, maar net als Damen verkeerde ook MVV-doelman Betrams in topvorm.

Excelsior is nu vijf punten van koploper Cambuur verwijderd en dat kunnen er ten opzichte van NAC zelfs zes worden.

Opstelling Excelsior: Damen; Horemans, Fischer, Matthys, Van der Meer; Fortes, Vloet, Haspolat; Omarsson (80' Zwarts), Meijer (46' Bruins), Mendes Moreira