Excelsior M. gelijk bij IJsselmeervogels

9 February 2019, 19:28 uur

In een echt voetbalgevecht heeft Excelsior Maasslsuis op bezoek bij IJsselmeervogels een punt behaald, maar het hadden er wel drie kunnen zijn. De ploeg van trainer Dogan Corneille kwam tot twee keer toe op voorsprong in Bunschoten-Spakenburg, maar beide keren kwam de thuisclub langszij.

Sekou Sylla nam de mooiste voor zijn rekening. Hij opende in de eerste helft na een fraaie solo. Na een half uur kwam IJsselmeervogels door Jeffrey Buitenhuis gelijk uit een vrije trap, maar de aanhang van de thuisclub was nog niet uitgevierd toen de 1-2 alweer op het scorebord van Giovanni Da Fonseca stond.

In de tweede helft werd IJsselmeervogels sterker. Zeker nadat de disciplinair gestrafte Danny van den Meiracker in het veld kwam. Eerst had Maurice de Ruiter nog een strafschop gemist (na een overtreding van Daan Blij). Robbert Olijfveld schoot uiteindelijk de 2-2 binnen.

Met nog tien speelminuten kregen beide teams nog kansen op de winnende treffer. Een gevaarlijke Maassluise aanval werd in de slotfase afgeblazen vanwege buitenspel, waar trainer Dogan Corneille het niet mee eens was. Maar uiteindelijk konden de meesten zich vinden in het gelijke spel.