Excelsior twijfelt over bijna transfervrije Elías Ómarsson

17 March 2021, 20:05 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures

Elías Ómarsson is na drie jaar Excelsior op weg naar de uitgang: de 26-jarige IJslander heeft ingezet op een transfer. In principe is hij na dit seizoen transfervrij. Excelsior kan alleen een transfersom veiligstellen als de eenjarige optie in het contract van Ómarsson wordt gelicht.

Of dat ook gaat gebeuren, is nog even de vraag. Algemeen directeur Ferry de Haan heeft nog tot 1 april om de knoop door te hakken. "Daar moeten we binnen het bestuur en de directie nog een klap op geven", reageert hij tegenover het AD. "Er zitten ook financiële consequenties aan vast wanneer je een contract verlengt."

Ómarsson begon dit seizoen explosief in de Keuken Kampioen Divisie: na drie wedstrijden had hij al zeven keer gescoord en bij de jaarwisseling had hij zeventien treffers op zijn naam staan. In 2021 is er echter nog maar eentje bij gekomen. Ómarsson voerde enige tijd de topscorersranglijst van de Keuken Kampioen Divisie aan, maar staat inmiddels acht doelpunten achter SC Cambuur-spits Robert Mühren.