Excelsior verslaat ook AZ nog

15 May 2019, 21:42 uur
Orange Pictures

Excelsior begint met enig vertrouwen aan de play-offs om promotie/degradatie. De Rotterdamse ploeg versloeg op eigen veld nummer vier AZ met 4-2.

Excelsior won afgelopen zondag ook al bij Heracles Almelo (4-5). De opleving onder de nieuwe trainer Ricardo Moniz kwam echter te laat om de nacompetitie nog te kunnen ontlopen. Daarin speelt Excelsior tegen RKC Waalwijk. In het andere tweeluik in de halve finales van de play-offs neemt De Graafschap het op tegen SC Cambuur.

Excelsior kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Doelman Marco Bizot had tegen de inzet van Jeffry Fortes geen verweer (1-0). Na een half uur kwam AZ op gelijke hoogte dankzij een trefzekere uithaal van Teun Koopmeiners.

In de 52e minuut kwam Excelsior opnieuw op voorsprong. Invaller Ricardo van Rhijn werkte een voorzet van Siebe Horemans in eigen doel (2-1). Luigi Bruins (strafschop) en Elias Már Ómarsson voerden de score verder op. In de laatste wedstrijd van AZ-trainer John van den Brom (naar FC Utrecht) bepaalde Bjørn Johnsen de eindstand op 4-2.