Excelsior verslaat TOP Oss; Zwarts scoort 2 keer

9 August 2020, 17:08 uur
Sport
mainImage
ANP

Excelsior Rotterdam heeft zaterdag het oefenduel tegen TOP Oss met 0-2 gewonnen. Joël Zwarts was in het snikhete Oss de gevierde man, want hij maakte beide doelpunten voor de Kralingers. Vanaf maandag is de selectie op trainingskamp in Delden, waar de amateurs van Rood-Zwart dinsdag de volgende tegenstander zijn.

Voor een zeer beperkt aantal toeschouwers traden Excelsior Rotterdam en TOP Oss al in de ochtend aan voor dit oefenduel. De wedstrijd werd gespeeld in drie blokken van een half uur, met halverwege de bedrijven ook nog een drinkpauze. De temperatuur in het Frans Heesenstadion, waar de sproeiers tijdens de wedstrijd zelfs nog even aangingen, was dan ook ruim boven de dertig graden.

Na negentien minuten spelen was het Joël Zwarts die de score opende, en hoe! Met een prachtige omhaal werkte hij de bal in de kruising. ,,De bal kwam van links, werd verkeerd weggewerkt door een speler van TOP Oss, ging omhoog net iets over mij heen en ik dacht: ik maak gewoon een omhaal’’, zo vertelde Zwarts na afloop nuchter over zijn naar eigen zeggen mooiste doelpunt ooit. Kort daarna kreeg hij de kans om eveneens op fraaie wijze de 0-2 te maken. Hij nam de bal in een keer uit de lucht, maar dat schot trof helaas voor Zwarts geen doel. In het derde deel van de wedstrijd kreeg Zwarts alsnog zijn tweede doelpunt van de ochtend. Een voorzet van links van Brandon Ormonde-Ottewill werd door Elias Mar Ómarsson teruggelegd, waarna Zwarts opnieuw kon scoren.

Excelsior won uiteindelijk dus met 2-0, maar kreeg nog een aantal mogelijkheden om te scoren. Zo raakte Mats Wieffer de paal, nadat hij de bal prima had onderschept. Ahmad Mendes Moreira was ook dichtbij een treffer op aangeven van Abdallah Aberkane, maar dit leverde helaas geen treffer op. Vier minuten voor tijd was de grootste kans voor de thuisploeg, maar Alessandro Damen voorkwam de tegentreffer.

Gedisciplineerd
Marinus Dijkhuizen was na afloop tevreden over het oefenduel tegen TOP Oss: ''We hebben 90 minuten heel gedisciplineerd en compact gespeeld. We hebben nauwelijks iets weggeven, best veel gecreëerd en goede goals gemaakt. Ik denk dat we zelfs twee, drie goals meer hadden moeten maken. Maar in deze extreme omstandigheden hebben we het qua fitheid goed volgehouden, dus ik ben tevreden.’’