mainImage

Excelsior verspeelt punten tegen De Graafschap

Debuut doelman Bo Geens
14 januari 2022, 23:41 uur
Sport, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Excelsior heeft op de avond van de herstart van de competitie meteen twee punten prijs moeten geven. Het speelde thuis met 0-0 gelijk tegen De Graafschap, waarvan het eerder dit seizoen op de Vijverberg kansloos had verloren. Voor rust waren de Achterhoekers gevaarlijk via Gravenberch, en verder Opoku en Van de Pavert, maar de Kralingse doelman Bo Geens – die zijn debuut maakte - voorkwam een snelle openingstreffer van de oud-Spartaan en bleef ook daarna overeind.

Tegen de rust had Excelsior een goede fase en konden de Kralingers een aantal keer dreigend worden. Na een combinatie met Thijs Dallinga kon Reuven Niemeijer uithalen, maar de bal ging naast het doel. Ook Brandon Ormonde-Ottewill kreeg een schietkans, maar ook zijn schot ging over het doel. Zo was Excelsior wel sterk en dreigend in deze fase, maar echt grote kansen bleven uit.

Na rust was De Graafschap opnieuw de eerste initiatiefnemer. Dat leverde al snel weer een kans op voor Gravenberch, maar de paal stond succes voor hem in de weg. In de rebound schoot Julian Lelieveld de bal voorlangs het doel. Ook nu probeerde Excelsior zich onder de hoge druk van De Graafschap uit te spelen. Marouan Azarkan kon in zo’n aanval Julian Baas bedienen, maar die kon helaas niet bij de bal. Kort erna keerde Jurjus een schot van diezelfde Azarkan.

Met nieuwkomer Kenzo Goudmijn in plaats van de leeg gespeelde Azarkan probeerde Excelsior in de slotfase nog iets te forceren. Op aangeven van de AZ-huurling kon Dallinga gevaarlijk worden, maar die bal ging er niet in. Zodoende werd het een bijzondere avond voor Excelsior: geen doelpunt van Thijs Dallinga, weinig grote kansen en uiteindelijk helemaal geen treffer.

Opstelling Excelsior: Geens, El Yaakoubi, Vlasenko, Aberkane, Wieffer, Dallinga, Niemeijer, Azarkan (65. Goudmijn), Nieuwpoort, Ormonde-Ottewill, Baas.


Foto: Orange Pictures