Excelsior wint zware uitwedstrijd bij ADO Den Haag: 0-2

22 October 2021, 22:29 uur
ANP
Marinus Dijkhuizen.

Excelsior won vrijdagavond de zware de uitwedstrijd bij ADO Den Haag met 2-0. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen kwam in de 52e minuut op voorsprong door een eigen doelpunt van de Haagse verdediger Jamal Amofa. Redouan El Yaakoubi maakte er in de 80e minuut 2-0 van voor de Rotterdamse ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen. ADO moest het doen zonder goalgetter Thomas Verheydt. Hij zat na zijn vijfde gele kaart een wedstrijdschorsing uit.

Excelsior staat na de zege in Den Haag op een tweede plaats. FC Volendam voert met twee punten meer de ranglijst aan. De ploeg van trainer Wim Jonk blijft het goed doen in de Keuken Kampioen Divisie. Volendam won met 1-0 bij Jong AZ. Dat was al de zesde zege op rij. Het enige doelpunt tegen Jong AZ werd gemaakt door Daryl van Mieghem. De middenvelder van FC Volendam passeerde na ruim een uur doelman Beau Reus op aangeven van Boy Deul.

De Graafschap versloeg VVV-Venlo met 2-1. De Doetinchemmers zagen in Venlo Giovanni Korte en de Belgische verdediger Jasper Van Heertum scoren. Tussendoor had Sven Braken gelijkgemaakt.

Het meest doelpuntrijke duel werd gespeeld in Almere waar Jong PSV de thuisploeg met 5-3 versloeg. De Amerikaan Dante Sealy maakte drie doelpunten voor de Eindhovenaren. De opmerkelijkste comeback maakte FC Dordrecht dat thuis tegen FC Den Bosch bij de rust tegen een 3-0-achterstand aankeek. Mede door twee doelpunten van Alessio Miceli werd het nog 3-3. De gelijkmaker van de Italiaan viel diep in blessuretijd.

NAC Breda won op eigen veld voor bijna 15.000 toeschouwers met 3-0 van MVV.