Fabrie kon dit keer nederlaag niet voorkomen

23 February 2019, 19:53 uur
Sport
mainImage
Fabrie

En weer een nederlaag voor een sterk verzwakt Jong Sparta. Vanwege het duel van Sparta zondag tegen Go Ahead Eagles moest de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk enkele spelers afstaan aan het eerste.

Dat bleef niet zonder gevolgen. Waar in de uitwedstrijd nog met 1-7 werd gewonnen van FC Lienden, moest Jong Sparta op Het Kasteel weer een nederlaag incasseren: 1-2.

Een doelpunt van Bradly van Hoeven na een kwartier bracht Jong Sparta nog wel op voorsprong. Zijn voorzet verraste vriend en vijand en vloog rechtstreeks het doel in: 1-0. Lang konden de jonge Spartanen echter niet genieten van deze voorsprong. Via het been van een Spartaanse verdediger werd de bal in eigen goal gewerkt: 1-1.

In een open tweede helft, waarin zowel Jong Sparta als FC Lienden kansen kreeg op een voorsprong, moesten de schaarse aanwezige toeschouwers lang wachten op een nieuwe treffer. De net in het veld gekomen Jesse van Baal kreeg een voorzet vanaf rechts en kopte deze vervolgens strak achter Jong Sparta-doelman Michael Fabrie: 1-2.

Door deze nederlaag heeft Jong Sparta nog slechts twee punten voorsprong op Jong Vitesse, waardoor de kans op degradatie steeds groter wordt.

Opstelling Jong Sparta: Fabrie, Dilrosun, Bouwense (46. El Kachati), Luydens, Van Unen (62. Heuvelman); Sanches, Van Hoeven (77. De Winter), Brute; Tahiri, Tavsan, Abdullahi.