Familie Steijn sluit vrede op Het Kasteel: 1-1

12 November 2022, 01:46 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures

door Piet Ocks

Niets wees erop dat Sparta na een achterstand van 0-1 alsnog op gelijke hoogte zou komen met FC Twente (1-1). Het waren de Tukkers, die in de openingsfase en daarna langdurig het initiatief namen en Sparta ver in de verdediging drukten met vergeefse pogingen van Vaclav Cerny, Virgil Misidjan en Gijs Smal.

Maar ook daarna was FC Twente toonaangevend en was het uitgerekend Sem Steijn, de zoon van Sparta's trainer Maurice, die na 63 minuten een voorzet van Ricky van Wolfswinkel tegendraads inkopte (0-1). Het verjaardagsfeest van zoon Sem (21), later op de avond in de loge van Het Kasteel, leek uitbundig gevierd te kunnen worden, ook al had vader Maurice dan volkomen alleen gestaan in de familie. Maar daarin bracht Arno Verschueren verandering, omdat hij op aangeven van invaller Mike Eerdhuijzen voor het eerst met zijn vriendin op de tribune eindelijk wel tot scoren kwam: 1-1. Waarmee de vrede op Het Kasteel tussen Steijn sr. en de rest van de familie was getekend.

Zonder Koki Saito, maar met Jeremy van Mullem als extra middenvelder, zoals in de slotfase van de uitbeurt tegen Vitesse, waardoor trainer Steijn van 4-3-3 overschakelde naar 4-4-2, bleek Sparta aanvallend minder gevaarlijk. Weliswaar had Tobias Lauritsen twee kleine mogelijkheden, maar daar had Twente-doelman Unnerstall weinig moeite mee.

Ook daarom bracht trainer Maurice Steijn in de jacht op de gelijkmaker Koki Saito binnen de lijnen, maar tot meer dan de 1-1 bleek Sparta niet in staat en zou ook niet verdiend zijn geweest. Al had vader Steijn daar geen moeite mee gehad, ook al zou het verjaardagsfeest van zoon Sem dan minder uitbundig zijn gevierd.

Bij Sparta zat Mario Engels voor het laatst op de bank. Hij verlaat verruilt Sparta in de winterstop voor een club uit Japan. Engels maakte dat voor het duel met FC Twente bekend. "Hij heeft altijd hard zijn best gedaan voor de club, maar hij had het verzoek neergelegd of hij weg mocht,'' aldus trainer Steijn. "Hij mag transfervrij naar Japan vertrekken. Hij is hier populair, maar komt niet aan spelen toe. Wij kijken uit naar een vervanger. Een mooie stap voor hem. We zijn met alternatieven bezig en hopen iemand snel te kunnen halen", zei Steijn.

Opstelling Sparta: Nick Olij, Shurandy Sambo, Bart Vriends, Adil Auassar (68. Mike Eerdhuijzen), Mica Pinto, Jeremy van Mullem (68. Koki Saito), Sven Mijnans, Joshua Kitolano, Tobias Lauritsen, Arno Verschueren (90+1. Dirk Abels), Vito van Crooij.