FC Groningen verder zonder Rotterdammers Buijs & Poldervaart

22 December 2021, 16:32 uur
Sport
mainImage
Buijs

Het aflopende contract van trainer Danny Buijs (39) bij FC Groningen wordt niet verlengd. De club meldt dat er komende zomer een nieuwe trainer aan het roer zal komen te staan in het noorden.

Buijs, ex-speler van o.m. Feyenoord en Sparta, is bezig aan zijn vierde jaar bij FC Groningen, dat hem in 2018 weghaalde bij Kozakken Boys. De aflopende overeenkomst met assistent-trainer Adrie Poldervaart wordt evenmin verlengd.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus verklaart: "Wij hebben als directie een evaluatie met elkaar gevoerd en zijn daarbij tot de conclusie gekomen dat we geen contractverlenging aangaan. Danny heeft als hoofdtrainer tot nu toe goed gepresteerd bij FC Groningen en daarvoor verdient hij absoluut de complimenten. We zijn er met elkaar van overtuigd dat we ook dit seizoen goed en succesvol kunnen afmaken. Daar gaan we met elkaar keihard aan werken."

Buijs reageert zelf: "Vier jaar geleden heb ik de kans gekregen om hoofdtrainer van FC Groningen te worden. Daar blijf ik de club altijd dankbaar voor en ik ben er trots op wat we in die periode met elkaar hebben bereikt. Na dit seizoen ga ik een nieuw avontuur aan. Tot die tijd gaan we er met elkaar alles aan doen wat binnen onze mogelijkheden ligt om ook dit seizoen succesvol af te sluiten."