FC Twente houdt Feyenoord op 0-0 gelijkspel

28 November 2021, 16:49 uur
ANP
Jens Toornstra.

Feyenoord is niet meer de ploeg met de minste verliespunten in de Eredivisie. Het elftal van trainer Arne Slot kwam in de uitwedstrijd tegen FC Twente niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel (0-0).

Feyenoord, dat vooral na rust sterker was dan de thuisploeg, zag de achterstand op Ajax groeien tot 4 punten. De koploper uit Amsterdam heeft wel een duel meer gespeeld. Beide concurrenten treffen elkaar op 19 december in De Kuip. Onduidelijk is nog of er dan toeschouwers welkom zijn.

Ofir Marciano verdedigde opnieuw het doel van Feyenoord. De Israëliër was donderdag in de Conference League schuldig aan de twee treffers van Slavia Praag (2-2), maar Slot vindt hem nog steeds de meest geschikte vervanger van Justin Bijlow, die dinsdag positief op corona testte en thuis in quarantaine zit. De 19-jarige keepers Thijs Jansen en Tein Troost zaten opnieuw op de bank bij Feyenoord. Bryan Linssen, die donderdag geblesseerd uitviel in Tsjechië, was weer fit. Daardoor moest Cyriel Dessers, goed voor twee treffers tegen Slavia, opnieuw op de bank plaatsnemen.

Hoekschop

Marciano kreeg nauwelijks iets te doen in Enschede, net als Twente-keeper Lars Unnerstall voor rust aan de andere kant. FC Twente en Feyenoord probeerden elkaar voortdurend onder druk te zetten. Ze gunden elkaar in de eerste helft weinig ruimte en misten creativiteit om veelvuldig gevaarlijk te worden. Unnerstall kreeg in de tweede helft wel alle gelegenheid zich te onderscheiden. Hij groeide zelfs uit tot man van de wedstrijd.

De Duitser moest zich na een klein uur voor de eerste keer echt serieus strekken. Hij verwerkte een schot van Fredrik Aursnes tot een hoekschop. In een poging iets te forceren bracht trainer Slot twee verse aanvallers voor het laatste half uur. Dessers loste Linssen af en de vrij onzichtbare Luis Sinisterra moest wijken voor Reiss Nelson. Dessers was met zijn eerste balcontact dicht bij de 0-1 en FC Twente ontsnapte opnieuw toen Jens Toornstra voorlangs schoot. In de slotfase stuitte Dessers, de laatste weken zo vaak trefzeker in de laatste minuten van een wedstrijd, nog tweemaal op Unnerstall.