'FC Twente ontsnapt aan punten in mindering'

27 February 2019, 20:26 uur
Sport
mainImage
Wikipedia
FC Twente-stadion

FC Twente heeft op het nippertje een straf van negen punten in mindering weten te voorkomen. De KNVB stelde financiële eisen aan de koploper van de Keuken Kampioen Divisie, waar de club in september niet aan kon voldoen, volgens het lokale Dagblad Tubantia.

Reggeborgh voorkwam in die maand een groot drama voor Twente, nadat de investeringsmaatschappij een extra borgstelling van vier miljoen euro afgaf aan de KNVB. Op dat moment was de competitie al bezig.

Reggeborgh is van de steenrijke familie Wessels en heeft een cruciale rol gespeeld in de redding van Twente. De grotere sponsors van de club hengelden in totaal al 6,2 miljoen binnen, wat nog eens verdubbeld is door Reggeborgh.

Slechts dankzij investeringsmaatschappij Reggeborgh werd puntenverlies voorkomen. FC Twente moest veertien miljoen euro verzamelen om twee seizoenen te overleven in de Keuken Kampioen Divisie. 52 Sponsors beloofden FC Twente dinsdagavond 520.000 euro aan aandelen te kopen. Reggeborgh gaat dat bedrag nog eens verdubbelen. Inmiddels ligt er 13,7 miljoen op tafel, waardoor er nog drie ton nodig is. Dat bedrag is bijna binnen. Twente gaat deze week in gesprek met potentiële investeerders om het resterende bedrag binnen te hengelen.

In april wordt bekend of de gemeenteraad akkoord gaat met het saneringsplan van Twente.