FC Volendam niet akkoord met verplaatsen uitduel met Ajax

25 September 2023, 18:01 uur
Sport
mainImage
ANP

FC Volendam laat weten overvallen te zijn door het besluit van de KNVB om de wedstrijd Ajax - FC Volendam, die gepland stond voor woensdag 27 september, te verplaatsen. De club gaat niet akkoord met dit besluit.

Het competitiebestuur betaald voetbal van de KNVB besloot eerder om het restant van de zondag gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord te spelen op woensdag 27 september. Voor de wedstrijd Ajax - FC Volendam moet dan een nieuwe datum worden gevonden.

FC Volendam heeft maandag bij de KNVB gedurende de dag reeds aangegeven 'gewoon' tegen Ajax te willen spelen woensdag. De club meldt de komende uren te onderzoeken wat de rechten zijn. Ook Ajax gaf na het besluit van de KNVB aan dat de club woensdag niet tegen Feyenoord, maar tegen FC Volendam wil spelen.

Voorzitter Jan Smit van FC Volendam was duidelijk in zijn mening over het verschuiven van het restant van Ajax - Feyenoord naar woensdagmiddag. "Dat betekent dat de geplande wedstrijd Ajax - Volendam komt te vervallen! Zonder overleg! Dat is pas competitievervalsing!", schreef Smit op zijn eigen Instagram. "Zowel Ajax als FC Volendam zijn niet akkoord met dit belachelijke besluit."

De wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord werd zondag na 55 minuten definitief gestaakt bij een 3-0-voorsprong voor de Rotterdammers na herhaaldelijk vuurwerk op het veld. Maandag besloot de KNVB om het duel woensdag zonder publiek in de Johan Cruijff ArenA uit te spelen.

"Na een gestaakte wedstrijd bepaalt het competitiebestuur betaald voetbal wat er met de wedstrijd gebeurt. Daarbij is het uitgangspunt dat de competitie zo eerlijk mogelijk moet verlopen en een duel dus het liefst op het veld wordt beslist", verklaarde de KNVB. "De wedstrijd moet dan op de kortst mogelijke termijn worden hervat."

Feyenoord wilde dat de tussenstand van 0-3 ook de eindstand zou worden. Trainer Arne Slot van de kampioen vond zondag dat het gestaakte uitduel met Ajax sowieso tot competitievervalsing leidt. "Want Ajax speelde afgelopen donderdag en wij speelden afgelopen dinsdag. Niet alleen mentaal maar ook fysiek zou hun minste fase nu gaan aanbreken. De competitievervalsing is er sowieso al enorm, doordat dit gebeurd is", zei Slot.

 


Door: ANP