Fens (Capelle) crasht z'n 'eigen' XerxesDZB

24 February 2019, 00:18 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Kai Fens

Met veertien punten achterstand op de eerste herkansingsclub in de hoofdklasse A (momenteel DFS Opheusden) kan XerxesDZB het inmiddels genoegzaam schudden. Dat wisten ze al in Zevenkamp, maar omdat er altijd maar kiele kiele verloren werd, meestal met één doelpunt verschil, hebben de grootste optimisten nog heel lang hoop gehouden, maar nu er zelfs drie punten zijn afgestaan aan Capelle-met-tien-man (gedurende 45 minuten) is de realiteitszin all inclusive geworden.

Met XerxesDZB keert vast en zeker ook Nootdorp terug naar de 1e klasse, want ook bij tien punten achterstand moeten er heel wat wonderen uit de hemel landen om die in te lopen en die meevallers lijken voorlopig alleen geadresseerd aan Capelle dat in een opzienbarende flow nu DFS Opheusden voorbij is.

Nootdorp zag zaterdag wel kans om de nederlaag op Zwaluwen uit Vlaardingen te beperken tot 2-1 en dat was nu juist de uitslag die er voor zorgde dat Jodan Boys en Zwaluwen in een beslissingswedstrijd moeten uitmaken wie de winnaar wordt van de 2e periode. Beide clubs eindigden met 10-23 en evenveel voor- als tegendoelpunten. Voor Zwaluwen was de bescheiden winst op Nootdorp thuis om die reden dus eigenlijk een zeperd, maar het was de hele week al in de rouw vanwege het overlijden van erevoorzitter Dick van der Snoek, maar wel op de gezegende leeftijd van 93 jaar.

De wedstrijd Zwaluwen-Noordorp werd bijgewoond door slechts een handjevol spelers van Jodan Boys, omdat eigenlijk niemand in Gouda meer geloofde in een herkansing. Maar toen het mirakel zich had voltrokken was het in vreugde appen geblazen naar onder meer Michel Verkaik die aan de boorden van de IJssel aan zijn grasmaaier sleutelde en stoven de auto’s de A20 op naar Gouda op hetzelfde moment dat de Xerxanen er stijf van ongemak onderdoor reden. Voor hun weinig coupe de théâtre in Capelle, dat aan één doelpunt genoeg had om XerxesDZB te knipmessen.

Die treffer viel kort na het begin van tweede helft en kwam nota bene op naam van Kai Fens, die uitgerekend volgend seizoen weer op het Faas Wilkes Sportpark speelt. Weer zo’n voorbeeld van een vreemd noodlot waarop XerxesDZB dit seizoen patent heeft. Bovendien speelde Capelle op dat moment al met tien man, omdat Bram de Bruin in de blessuretijd van de eerste helft op onfortuinlijke wijze de Xerxaan Jan Tuitel in het gezicht had geraakt. Scheidsrechter Robin Hensgens was onverbiddelijk: rood. Tuitel moest trouwens naar het IJsselland Ziekenhuis om de schade te laten controleren.

XerxesDZB heeft niet geprofiteerd van de numerieke meerderheid. Daarvoor ontbrak de klasse. Als gedurende 45 minuten zegge en schrijven één kans wordt gecreëerd valt er ook weinig af te dingen op de zege van Capelle, dat zich na een goede race nu Alice in Wonderland waant en na afloop heeft zitten uitrekenen dat het in deze vorm en met de juiste pasvormen in het elftal in staat moet zijn om alsnog de middenmoot in de hoofdklasse te realiseren. Nog zes punten en het heeft de veilige mierenhoop bereikt.  

Opstellingen:
Capelle: Bradly van der Meer, Jami Jaliens, Jelle Pollemans, Kai Fens, John Fredy van Hijum, Julian Agatowski, Bram de Bruin, Omar Gomez Shee, Philippe de Hartog (80 Redouan Boulfalfal), Kevin van la Parra (86 Boris Letterie), Luuk Kraaijeveld (65 Rutger de Bos).

XerxesDZB: Wesley van der Molen, Desley Hoogendijk, Mike Navajas Sanchez, Moreno Marengo, Denzel Medar, Jordan Kroon, Leonardo de Pina (63 William Darjij), Ioldi Soares de Brito, Jan Tuitel (46 Karim Paulino Reyes), Leon van de Berg (73 Bruce van Kesteren), Raoul Gangadin.

Smitshoek heeft aan de inhaalwedstrijd in en tegen 's-Gravenzande een punt (2-2) overgehouden. De Westlanders namen in de eerste helft door Frank Broos en Yuri Westhof een 2-0 voorsprong, maar de Barendrechters herstelden zich in de tweede helft. Bart Deprez en Joey Klein zorgden voor de treffers aan de kant van Smitshoek. Spijkenisse leed op zijn beurt thuis een even duidelijke als smadelijke nederlaag tegen Achilles Veen.