Feyenoord denkt keeper Bijlow twee maanden kwijt te zijn

6 February 2024, 22:23 uur
Sport
mainImage

Feyenoord denkt Justin Bijlow zo'n twee maanden kwijt te zijn. De keeper van de Rotterdammers liep afgelopen weekend in de uitwedstrijd tegen AZ een kuitblessure op. Hij verliet het veld geëmotioneerd.

Direct na het duel in Alkmaar werd gevreesd dat Bijlow mogelijk het EK aan zich voorbij moest laten gaan. Het EK in Duitsland begint op 14 juni.

Oranje komt in maart weer in actie. De ploeg van Ronald Koeman speelt dan oefeninterlands tegen Schotland (22 maart) en Duitsland (26 maart). Die duels mist Bijlow, die de afgelopen jaren met regelmaat geblesseerd was, wel.

Dinsdagmiddag zei trainer Arne Slot nog niets te kunnen zeggen over de ernst van de blessure. "Verschillende mensen kijken naar zijn kuitspier. Daar komt eerdaags een diagnose uit", liet hij optekenen tijdens een persconferentie. "We hebben een keeper die niet 34 competitieduels per seizoen speelt. Hopelijk komt daar snel verandering in. Maar daar hebben we wel rekening mee gehouden. We hebben met Timon Wellenreuther een heel goede tweede doelman aangetrokken."

Feyenoord en AZ treffen elkaar woensdag opnieuw, dan in de KNVB-beker. Zondag staat voor de nummer 2 van de Eredivisie het duel met stadgenoot Sparta op het programma.
 

 


Door: ANP