Feyenoord enkele weken zonder geblesseerde Fer

19 March 2021, 14:56 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord moet het een aantal weken doen zonder Leroy Fer. De 31-jarige middenvelder heeft deze week op de training een kuitblessure opgelopen. "Hij is er waarschijnlijk een paar weken uit", zei trainer Dick Advocaat, die Fer vorige week passeerde voor de topper tegen PSV (1-1). "Dan had ik toch goed gezien dat hij niet helemaal fit is."

Advocaat kan zaterdag in de thuiswedstrijd in de lege Kuip tegen FC Emmen ook nog geen beroep doen op Mark Diemers, die vorige week in Eindhoven al ontbrak vanwege een blessure. Bart Nieuwkoop is eveneens al een tijdje uitgeschakeld.

De trainer beslist pas op de wedstrijddag wie onder de lat staat: Justin Bijlow of Nick Marsman. Bijlow is in principe de nummer 1, maar de laatste weken keepte Marsman weer omdat de jeugdinternational na een lange afwezigheid nog niet topfit was. Tegen PSV was Marsman met enkele knappe reddingen de uitblinker bij Feyenoord.

Feyenoord staat op de vijfde plaats in de Eredivisie en heeft nog acht wedstrijden om Europees voetbal af te dwingen. "Die druk is hier bij Feyenoord altijd, dat weten de jongens ook", zei Advocaat. "Ze spelen voor een grote club en daar moeten ze presteren, excuses zijn er niet. We spelen vijf van de acht wedstrijden thuis, waar we moeilijk te verslaan zijn. We moeten daarin de punten pakken om onze achterstand in te halen."

De Rotterdamse club publiceerde donderdag een filmpje, waarin algemeen directeur Mark Koevermans de seizoenkaarthouders oproept om af te zien van restitutie voor alle gemiste wedstrijden. Het gaat om een mogelijke kostenpost van 15 miljoen euro en dat geld heeft Feyenoord niet. "De situatie is nijpend, maar dat geldt niet alleen voor Feyenoord", zegt Advocaat. "Dat is bij heel veel clubs zo. Wij hebben allemaal bijgedragen aan een 'offer' voor de club door een bijdrage te doen. Hopelijk wordt er zo snel mogelijk weer met toeschouwers in de stadions gevoetbald."


Door: ANP