Feyenoord gaat na zege op Twente met goed gevoel interlandperiode in

6 October 2024, 17:26 uur
Oranje Pictures

De spelers van Feyenoord gaan met een goed gevoel de interlandperiode in. Vier dagen na hun uitzege bij Girona (2-3) in de Champions League, rekenden ze voor eigen publiek ook af met FC Twente (2-1).

Supporters van Feyenoord waren blij en ook opgelucht na de zege op de bezoekers uit Enschede. Dit was een groot contrast met vorige week, toen ze na het gelijkspel bij NEC (1-1) over 'bloed, zweet en tranen' zongen. FC Twente blijft wel de nummer 4 van de Eredivisie, maar Feyenoord volgt op 1 punt en heeft bovendien een wedstrijd minder gespeeld.

Feyenoord had in de zonovergoten Kuip zeker niet alles tegen. In het eerste halfuur was FC Twente de betere partij. Doelman Timon Wellenreuther voorkwam dat Daan Rots en Michel Vlap in de openingsfase scoorden en had geluk dat Rots vrij voor het doel naast schoot. Feyenoord, zonder de geblesseerde Bart Nieuwkoop, Calvin Stengs, Santiago Giménez en Quilindschy Hartman, begon slecht. Maar de eerste kans van het team van trainer Brian Priske resulteerde direct in een doelpunt.

De voorzet van Hugo Bueno was goed en de Japanse spits Ayase Ueda liet vervolgens zien dat hij goed kan koppen (1-0). Ook bij de tweede treffer van Feyenoord speelde een Aziaat de hoofdrol. De rechtsbenige Koreaan Hwang In-beom scoorde met zijn linkervoet, na slordig spel van doelman Lars Unnerstall die de bal zomaar verspeelde. Zo leidde Feyenoord riant, en op de tribunes ging het niet over of Lutsharel Geertruida, Mats Wieffer en Yankuba Minteh goed vervangen zijn en of Priske wel een goede trainer is.

Vergeleken met het gelijkspel van donderdag tegen Fenerbahçe (1-1) in de Europa League miste FC Twente alleen Ricky van Wolfswinkel door privé-omstandigheden. Feyenoord slaagde er na rust in het tempo uit de wedstrijd te halen. Sem Steijn probeerde halverwege de tweede helft nog met een halve omhaal te scoren, maar ook zijn inzet werd gepakt door keeper Wellenreuther van de thuisploeg. De topscorer van de Eredivisie maakte in de 79e minuut op een prachtige manier zijn zevende competitietreffer. De middenvelder trof doel via de onderkant van de lat. Zijn treffer leidde niet tot een groot slotoffensief.